Over Joël


‘Het is mijn passie om uiteenlopende mensen en wereldbeelden te verbinden aan het verhaal van Jezus’
– Joël Boertjens


Leven in een postchristelijke context

In mijn leven ben ik vaak verhuisd. In al mijn woonplaatsen waren christenen sterk in de minderheid. Hierdoor ben ik van jongs af aan gewend om personen met andere achtergronden, overtuigingen en levensvisies te ontmoeten en hierover het gesprek aan te gaan. Dat doe ik tot op de dag van vandaag. Ik beweeg mij zowel in mijn persoonlijk leven als in mijn bediening voortdurend in diverse werelden. Hier geniet ik van!

Samen met mijn vrouw en onze twee dochters woon ik in één van de meest dynamische en multiculturele stadsdelen van Nederland: Amsterdam Zuidoost.

Jezus’ herstel leven in een postchristelijke context

Vanaf 2007 heb ik gediend als voorganger in het Brabantse Oss. Hier heb ik ervan genoten dat vele buitenkerkelijke bezoekers Jezus leerden kennen via onze kerk. Ook in Amsterdam, waar ik vanaf 2015 werkzaam ben als voorganger, mag ik mij vaak ‘op de eerste rang’ verwonderen over hoe Gods Geest herstel brengt in levens van mensen die Hem ontmoeten vanuit een totaal onchristelijke achtergrond. Het is mijn passie én verlangen om samen als christenen in eenheid te bouwen aan hoopvolle plekken waar iedereen ruimte ervaart om op zijn of haar tempo en unieke wijze dichterbij Jezus te komen. Plekken van herstel waar iedereen écht welkom is en waar voor iedereen vrijheid is om Gods roeping te leven.

Opleiding & werkzaamheden

Mijn bachelor theologie heb ik behaald aan de Evangelische Theologische Hogeschool, mijn master heb ik afgerond aan de Vrije Universiteit, met als specialisatie Evangelical and Reformation Theology. De opleiding ‘TranforMissioneel Coachen Basics’ heb ik voltooid bij CC Excellence.

Naast mijn werkzaamheden voor ‘Ruimte voor Hoop’ ben ik actief als voorganger bij Mozaiek020 en als trainer en coach voor sprekers bij Sermon Movement Center en de School voor Spreekvaardigheid.